Welkom. Foto's. Reizen. Techniek. Te Koop. De auto's. Links. Gastenboek.

© 2013   Land Rover Fun    Ontworpen door :  A. Kuijt    E-mail: info@andrekuijt.nl    Last update:1 Januari 2013

Land Rover 110 2,5 TD 1986

Deze auto heb ik recent gekocht in een opwelling.(Aug. 2011)

Hij is belasting vrij. Is groot en deels uit elkaar maar alle onderdelen om hem op te bouwen zijn erbij.

Ik ga op deze Site een verslag bij proberen te houden van het eerst verder demonteren van deze auto en daarna weer opbouwen van deze Land Rover.


De auto is voorzien van een 2,5 TD die laatst volledig is gereviseerd. De versnellingsbak en tussenbak zijn recent vervangen voor gereviseerde exemplaren.


Er is een nieuw schutbord bij, het chassis is keihard op de achterbalk na. Voor de achterbalk is een vervangingsdeel aanwezig. Dus dat gaat helemaal goed komen.

Land rover 110 zonder opbouw maar rijdend Land Rover 110 '86 2,5TD Land rover 110 op de brug voor demontage 110 Hardtop Ze laatste rondje in deze vorm

Hieslum 13-08-2011


Vandaag eerst maar eens begonnen met alle onderdelen uitzoeken en op de zolder opbergen. Want voorlopig ben ik nog niet aan het opbouwen toe. Ook de Hardtop en het dak maar eens even goed gewassen. Deze waren een beetje groen geworden van het buiten staan.  Daarna de hardtop uit elkaar gehaald. Dak los van de zijkant en de zijkant los van de onderbak. De onderbak achter onder de wagenberging en daarna het dak en de zijkanten boven op de zolder gelegd. Even een test rondje gereden en gekeken of alles werkte zoals het moest. Schakelen doet ie, rijden en remmen. Dus voor voorlopig even genoeg. Komende tijd eerst maar beginnen met het demonteren van alles wat nog op en aan het chassis zit. Zodat ik de achterbalk kan gaan vervangen, het chassis kan laten stralen en daarna kan laten poeder coaten. Zodat dit een goede basis geeft om de auto weer op te gaan bouwen.


Volgende week eerst op vakantie en daarna hoop ik even tijd te hebben om een goed begin te kunnen gaan maken voordat ik weer een aantal weken op zee zit.


TD5 Schutbord

Volg hier het fotoboek

Hieslum 12-09-2011


Vandaag eindelijk weer eens tijd gevonden om weer wat aan de 110 te gaan doen. De auto eerst helemaal strippen is de eerste halte die gehaald moet worden. Dus vandaag maar even een paar uur lekker gesleuteld en diverse dele eraf gehaald. De bumper, de stuurstang beschermplaat, de spatborden, het voorraam, de kachel unit, de grill en het frame erachter. Ik hoop morgen weer even wat tijd te gaan vinden om nog wat te gaan doen. Dan verder met het loshalen van de motor en aandrijving zodat deze binnenkort van het chassis af kunnen. Hier een paar foto’s van de huidige staat.


Zonder spartbord met radiator 1 Zonder spartbord met radiator 2 Zonder spartbord met radiator 3

Hieslum 13-09-2011


Vandaag weer even wat aan de Land Rover gedaan. Heb de uitlaat er onder vandaan gehaald. De radiator losgehaald en leeg laten lopen van koelvloeistof. Luchtfilter en luchtfilterhuis verwijdert. Lucht tunnnel tussen motor en radiator verwijdert. Het begint nu wel een beetje kale auto te worden. Maar goed dat was de bedoeling. Het moet eerst erger worden wil het beter worden zeggen ze altijd. Hoop van de week nog even een paar uurtjes te vinden om de rest van de aandrijflijn los te gaan maken zodat we de motor en het schutbord binnenkort van het chassis kunnen halen. Will keep you posted!

Hieslum 16-09-2011


Vandaag de laatste dingen van het schutbord losgehaald. De bedrading allemaal los en gemerkt. De leiding van de koppeling en van de remmerij los en van het schutbord gehaald. De bouten losgehaald waarmee het schutbord vastzit aan het chassis. Daarna het schutbord van de auto gehaald. Het word nu toch wel een heel kaal gezicht hoor. Komende 4 weken ligt het klussen even stil omdat ik voor de zaak 4wk in het buitenland zit. Maar daarna gaan we met frisse zin er weer tegenaan. Dan staat op de planning om de motor en versnellingsbak van het chassis te halen. De achterbalk te vervangen en het chassis goed te gaan conserveren. Daarna kunnen we weer voorzichtig aan opbouwen gaan denken.   

110 chassis met 2,5TD motor 110 chassis met 2,5TD motor 2 Schutbord 110 86

Hieslum


Door een brand op het stallingadres zijn alle onderdelen welke ik bij de auto had, inclusief alle onderdelen die op en aan de auto zaten (motor, bak, deuren stoelen enz enz.) Allemaal verloren gegaan. Het enige wat er nog is is het chassis met de assen. Voor de rest is alles weg.

Bij de brand is ook mijn terrein rij auto verloren gegaan. Hierdoor het idee opgevat om dan dit chassis maar te gaan gebruiken als basis voor een nieuw terrein monster. Zijn alweer druk aan speuren naar onderdelen en/of auto’s welke als donor kunnen gaan dienen om dit weer op te gaan bouwen. Hier zal ik op een andere pagina op deze site een verslag van proberen bij te gaan houden.