Welkom. Foto's. Reizen. Techniek. Te Koop. De auto's. Links. Gastenboek.

© 2013   Land Rover Fun    Ontworpen door :  A. Kuijt    E-mail: info@andrekuijt.nl    Last update:1 Januari 2013

Inbouwen brandstofpomp TD5 Discovery


Hier word de inbouw van een brandstof pomp bij een TD5 discovery beschreven.


Volgens een heleboel instructieboeken moet bij een 7pers uitvoering het rechterstoeltje eruit. Bij de 5 pers uitvoering de opbergbak aan de rechterzijde.

Tijdens het demonteren ben ik er achter gekomen dat het eigenlijk helemaal niet nodig is. Deze kunnen gewoon blijven zitten.


Je begint met de strip achteraan die over het tapijt heen zit te verwijderen.

Daaronder komen een 5tal schroefjes vandaan maak deze los en verwijder de strip helemaal. Probeer nu langzaam het tapijt omhoog te werken kijk goed of hij aan de zijkanten goed meekomt, soms moet je even een beetje helpen met een schroefendraaier. Haal het tapijt zover omhoog zodat je goed bij het luikje naar de brandstof pomp kan.

Bind het tapijt vast naar voren zodat het tijdens de reparatie niet in de weg zit.

Haal nu de schroefjes uit de afdekplaat en haal de afdekplaat van de pomp weg.

Nu heb je zicht op de pomp. Haal eerst de stekker los van de unit. Nu kun je alle slangen los halen van de pomp. De slangen zijn allemaal voorzien van een verschillende kleur (Wit, Groen, Blauw, Zwart, Geel/Groen) zodat het makkelijk uit elkaar te houden is bij het terugplaatsen. Nu alles los is aan de pomp ga je de borg ring waarmee de pomp in de tank vastzit losmaken. Ik heb dit gedaan door middel van 2 schroevendraaiers en daar een wring ijzer tussen om te draaien. Wanneer de borg ring los is kun je deze weghalen, daarna kun je de pomp uit de tank halen. Houd een emmer in de buurt waar je hem gelijk in kan houden want hij lekt altijd nog wat brandstof.

Haal nu de nieuwe pomp uit de verpakking en plaats deze in de tank. Breng nu de borg ring weer aan, dit is even een beetje rommelen om hem weer goed te laten pakken op de schroefdraad. Zet de borg ring ook weer aan met 2 schroevendraaiers en een wring ijzer ertussen. Nu kun je de slangen weer aansluiten. Bij de nieuwe pomp zitten er gekleurde stoppen in de aansluitingen waardoor je makkelijk weet waar de slangen weer terug geplaatst moeten worden in de pomp. Als laatste de stekker weer aansluiten. Nu kun je de pomp gaan testen door het contact aan te zetten. Als je het goed gedaan hebt zal deze eerst een tijdje herrie maken om alles weer te vullen met brandstof. Wanneer alles goed werkt kun je de afdek plaat van de pomp weer terugplaatsen en vastzetten met de schroefjes. Daarna kun je het tapijt weer op zijn plek leggen en de afdek strip terug plaatsen. Weer een klus geklaard!

Klik op afbeelding voor grote weergave.